Interactief jaarverslag

  • opdrachtgever: Milieudefensie
  • media: interactive publishing
bekijk de iPDF

Case:

De opdracht was om individuele lezers makkelijk hun eigen weg te laten vinden naar de gewenste inhoud in deze omvangrijke publicatie. Daarvoor heb ik een interactief document ontwikkeld met gebruiksvriendelijk navigatiestructuur en externe links.

> bekijk aanpak

Aanpak:

De uitdaging bij het onwikkelen van dit format was om de redelijk vaste inhoud van een uitgebreid jaarverslag te koppelen aan gebruiksgemak voor de selectieve lezer. Samen met Milieudefensie is de inhoud zodanig gestructureerd dat de lezer horizontaal door de hoofdlijnen kan navigeren, en vervolgens verticaal dieper de teksten in kan scrollen. Deze iPDF bevat verder visuele (klikbare) links naar externe content zoals zoals video, websites en downloadbare documenten. Het jaarverslag wordt uitsluitend digitaal verspreid en is dus geoptimaliseerd voor beeldscherm.

De vormgeving sluit aan bij de visuele identiteit die ik eerder voor Milieudefensie ontworpen heb.

< verberg aanpak

Resultaat:

Het jaarverslag wordt gemaild aan geïnteresseerden, en is voor iedereen te downloaden vanaf de website van Milieudefensie. Het jaarverslag bestaat al enige jaren in deze vorm, en stond in 2015 in de top 5 bij de PwC Transparant Prijs.