The Gold Standard

  • opdrachtgever: Impact Reporters
  • media: print en interactive pdf
bekijk de iPDF

Case:

In deze hybride uitgave wordt de toegvoegde waarde onderzocht van vijf Nederlandse platforms die internationaal kennis samenbrengen en uitwisselen. Deze vorm van ontwikkelingssamenwerking wordt belicht in een gedrukte brochure van 112 pagina’s én een interactieve versie daarvan.

toon aanpak

Aanpak:

Omdat er veel tekst en nauwelijks beeldmateriaal beschikbaar was, heb ik eerst een serie basisillustraties ontwikkeld, met een verbeelding van de kerntaak van de deelnemers: het bundelen van losse kennis tot een nieuw en bruikbaar geheel. Met losse gekleurde bollen zijn pictogrammen en afbeeldingen gemaakt, waarmee  onderwerpen geïllustreerd worden.

Alle teksten zijn in een strakke layout gezet, met kaders en tabellen in een heldere structuur. De brochure is vervolgens voorzien van een interactieve laag, met daarin navigatie-elementen en interne en externe links. Deze laag is alleen zichtbaar in de interactieve PDF, en niet in de gedrukte versie. Zo zijn vanuit één opmaakdocument twee uitgaven gemaakt: een papieren en een interactieve.

verberg aanpak

Resultaat:

De gedrukte brochure is aangeboden aan bekende stakeholders, en de interactieve uitgave is online op te vragen.